top of page
Painting Easels

               Bună,

       Eu sunt Roxana și sunt un pictor din Romania.

       Am avut norocul de a fi descoperit ceea ce îmi place să fac (pictura) de foarte devreme și încă mă trezesc în fiecare dimineață cu același entuziasm pentru lucru ca și la început.

       Am studiat artele vizuale la Universitatea Națională de Arte "G. Enescu", Iași și la Ecole Europeene Superieure d'art de Bretagne, Franța printr-o bursă Erasmus.

      După terminarea studiilor de masterat am lucrat ca pictor bisericesc și am ajutat la pictarea mai multor biserici din țară în tehnica fesco, în principal fiind responsabilă de realizarea portretelor. Pentru un scurt timp apoi, am practicat pictura pe sticlă și ceramică.

      Îmi place să învăț lucuri noi, dar nu mă îndepărtez niciodată prea tare de pictura clasică. În tot acest timp am continuat să particip și la expoziții și tabere de creație când am avut ocazia, iar acum îmi dedic tot timpul picturii de șevalet.

      Lucrările mele sunt realizate în mod clasic, atât ca tehnică și abodare, cât și ca subiect. În acest moment nu mă văd lucrând altceva decât realism, e un dialect înțeles de toți, care atrage în mod inconștient și se relevă de la sine, fară un discurs intermediar. Totodată aleg acum să fac asta și în mod egoist, pentru că îmi oferă cea mai mare satisfacție.

      Voi posta pe acest site lucrările mele recente, atât pictură, cât și desen. I hope you'll enjoy it!

                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                      R.Coatu

bottom of page